Hlavní obsah

Je to pomsta, bránil se u soudu otec, který měl sexuálně zneužívat dcery

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Kvůli údajnému znásilnění a pohlavnímu zneužívání svých nezletilých dcer stanul v pondělí před Královehradeckým krajským soudem 39letý J. D. Obžalovaný vinu odmítá, kauza je prý vykonstruovaná jeho bývalou manželkou. V případě odsouzení mu hrozí pět až 12 let za mřížemi.

Foto: René Chvalina, Právo

Obžalovaný J. D. se svým právníkem u soudu v Hradci Králové

Článek

Podle obžaloby měl J. D. v rodinném domku na Trutnovsku své dcery zneužívat od roku 2004 až do poloviny roku 2006. To se mělo odehrávat v době, kdy jeho manželka nebyla doma, zejména v podvečerních hodinách.

"Po předchozím požívání alkoholických nápojů, v úmyslu vlastního sexuálního uspokojení, docházel do pokoje poškozené. Zpočátku ji pouze vysvlékl z pyžama do naha a při tom se jí dotýkal, asi po měsíci ji po vysvléknutí osahával na nahém těle, na prsou, na břiše a na přirození, zřejmě jí zaváděl prsty do pochvy," uvedl u soudu v obžalobě státní zástupce Milan Šimek.

Mladší dcera s jeho jednáním údajně nesouhlasila, brečela a bránila se tak, že křičela a kopala. Obžalovaný jí měl zacpávat pusu a přemáhat ji svou fyzickou silou.

Podle obžalovaného jde o mstu manželky

"Nic z toho není pravda. Jsem přesvědčen, že je to pouze pomsta mé bývalé manželky," uvedl u soudu J. D. s tím, že jeho manželka měla čím dál tím větší finanční nároky a rodina se stále zadlužovala. Dokonce prý museli prodat rodinný dům, aby část dluhu umořili.

Starší z dcer měl J. D. podle obžaloby několikrát odvést do ložnice, kde ji vysvlékl, osahával na přirození a zaváděl jí prsty do pochvy. Sám si přitom třel pohlavní úd, většinou až do své ejakulace.

"Dcery se nechaly od matky proti mně určitě zmanipulovat. S mladší dcerou jsem měl dobrý vztah, nikdy bych jí nic takového neudělal. Starší dcera mi v roce 2008 psala, že ji matka týrá a že s ní nechce být. Pak si to na doporučení matky rozmyslela a zůstala s ní,“ vysvětlil obžalovaný J. D. soudu, proč si myslí, že jsou dcery zmanipulované a svědčí proti němu.

Obžalovaného už policie v roce 2005 vyšetřovala kvůli údajnému sexuálnímu obtěžování ve vlastní rodině. "Policie celý případ tehdy odložila na základě znaleckého posudku,“ bránil se u soudu J. D.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám