Hlavní obsah

Budoucí tchyně probodla muži plíci, pohádali se o jízdní kolo

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S probodnutou plící skončil v nemocnici dvaatřicetiletý muž v Brumově na Zlínsku. Nožem s patnácticentimetrovou čepelí ho dvakrát bodla devětačtyřicetiletá matka jeho partnerky. Útoku předcházela i jiná agrese, muž totiž předtím matce své milé vylepil několik políčků.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Rodina je policistům poměrně známá, nevyjížděli tam poprvé,“ informovala mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Jana Bartíková. V minulosti čelil napadený už také útoku sekyrou.

„Paní se se svým budoucím zetěm dohadovala o kole. Muž ženě vyčítal, že mu ho poškodila. Neskončilo to u verbálních výčitek, mamince své družky přidal i několik políčků a nakonec na oplátku poničil její jízdní kolo. Matka vyhrocenou situaci nevydržela a běžela si do kuchyně pro nůž,“ popsala mluvčí.

„Nožem s patnácticentimetrovou čepelí zasadila dvě rány do zad svého nenáviděného budoucího zetě. Přitom mu poranila pravou plíci a způsobila další zranění, která si vyžádají podle předběžných odhadů asi čtyřtýdenní léčbu,“ uvedla Bartíková. Žena byla obviněna z pokusu o těžké ublížení na zdraví a hrozí jí až desetileté vězení.

Došlo i k pokusu o vraždu

Policisté do této rodiny jezdí poměrně často řešit vzájemné napadání. V lednu 2009 byl dokonce z pokusu vraždy obviněn i otec partnerky.

Na stejného muže, na kterého tentokrát útočila nožem její matka, vzal tehdy sekyru a ve spánku ho udeřil tupou stranou do obličeje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám