Hlavní obsah

Hra dětí se sirkami zaměstnala šest jednotek hasičů

Právo, den
Těrlicko

Šest jednotek hasičů se od pátečního odpoledne snažilo zachránit v obci Těrlicko na Karvinsku velkokapacitní seník vysoký přes osm metrů, kde vzplanul oheň. Přes boj hasičů se seník nepodařilo zachránit, a proto po dohodě s majitelem jej hasiči nechávají pod kontrolou dohořet. Předběžná škoda byla odhadnuta na téměř milión korun. Podle karvinské policie stojí za požárem hraní dětí na seníku.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hořící seník v obci Těrlicko

Článek

„Nezletilé děvče škrtlo sirkou a seno se vzňalo. Děti si na seníku hrály. K události došlo v pátek ve 14.10 hodin,“ informoval Právo karvinský policejní mluvčí Jaroslav Kus.

„Hasiči byli o požáru informováni v pátek před půl třetí odpoledne. K hořícímu seníku z ocelové konstrukce s eternitovou střechou vyrazily dvě jednotky profesionálních hasičů z Havířova a Karviné, ale také tři jednotky dobrovolných hasičů z Těrlicka, Horní Suché a Havířova-Životic. Pohlídat požářiště pak večer přijeli dobrovolní hasiči z Českého Těšína-Stanislavic,“ informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči nechali seno kontrolovaně dohořet.

Dodal, že po lokalizaci požáru se hasiči s majitelem dohodli na tom, že se seno nechá dohořet. „V sobotu ráno byly ještě na místě dvě hasičské jednotky, na místo v pátek dorazil také orlický starosta. Naštěstí se požár obešel bez zranění,“ shrnul Kůdela.

Reklama

Výběr článků

Načítám