Hlavní obsah

Mladík prodával drogy, kradené věci a ujížděl bez placení od benzínek

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Svérázný způsob obživy si zvolil dvacetiletý mladík z Brodku u Přerova. Prodával drogy, ujížděl po natankování benzínu od čerpacích stanic a odkupoval od uživatelů drog kradené věci, které pak dále prodával. V úterý byl zatčen. Hrozí mu až pět let vězení. Policie o případu informovala v pátek.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Svou rozsáhlou trestnou činnost páchal nejen na Přerovsku,“ řekla Právu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová s tím, že v době zadržení měl u sebe mladík plynovou pistoli.

Muž podle ní zprostředkovával a prodával pervitin dalším minimálně pěti osobám z Přerovska a Olomoucka a to nejméně ve 243 případech. Sám byl také aktivním uživatelem drog. „Tímto obchodem se zabýval od počátku roku 2010 až do doby zadržení. Dle gramáže metamfetaminu se odvíjela také částka, kterou si za ni účtoval. Ta se pohybovala v rozmezí od 500 do 2 500 korun,“ uvedla mluvčí.

Kradl benzín

Podle policistů také muž ve 22 případech v době od září do listopadu roku 2011 jezdil tankovat pohonné hmoty na čerpací stanice v Olomouckém a Zlínském kraji a ujížděl odtud vždy bez placení.

„V tomto období odcizil benzin v celkové hodnotě 23 426 korun. Na benzinky zajížděl vozidlem Škoda Fabia a dvěma vozidly značky Peugeot, která sice nebyla kradená, ale automobily měl opatřené kradenými registračními značkami. Nedělal si ani těžkou hlavu z toho, že mu byl vysloven ve správním řízení zákaz řízení všech motorových vozidel až do února 2013,“ konstatovala Zajícová.

Svou trestnou činnost podle ní nezaměřil mladík pouze na drogy a krádeže benzínu, ale také odkupoval a bral kradené věci od uživatelů drog, které následně prodával dalším osobám. Od ledna do poloviny února letošního roku tímto způsobem ve čtyřech případech získal motorové pily, elektrické a montážní nářadí.

„I přes jeho mládí se jedná o zkušeného recidivistu, který byl v minulosti odsouzen pro majetkovou trestnou činnost a byl prověřován také pro násilný skutek,“ dodala mluvčí. Mladík je podezřelý ze spáchání trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, krádeže, podílnictví a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za mřížemi může strávit až pět let. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám