Hlavní obsah

Opilý řidič nabízel policistům 50 tisíc

Právo, Petr Kozelka
Brno

Dobrý odhad na to, koho zastavit, prokázala před několika dny hlídka brněnských policistů. Nad ránem jim totiž padlo do oka při běžné silniční kontrole šedivé audi. Jeho řidič byl sice schopen strážcům zákona předložit doklady, na první pohled ale bylo jasné, že muž sedl za volant v notně podroušeném stavu. Z prekérní situace se pokusil ještě vykroutit nabídkou tučného úplatku, u policistů ale nepochodil.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Neúplatní. Policisté Jiří Šotlík (vlevo) a Richard Bracek se do podobné situace podle svých slov ještě nedostali, úplatek bez rozmýšlení odmítli.

Článek

„Bylo na něm vidět, že bude mít popito, měl červené oči, potil se, byl z něho cítit alkohol. Odvedli jsme ho za auto, kde jsme prováděli dechovou kontrolu, ze začátku ji odmítal a začal nabízet nějaké peníze, které měl zastrčené v kapse. Ukazoval rožek tisícikoruny, tak jsme ho upozornili, že se dopouští protiprávního jednání. Asi po deseti minutách jsme ho přesvědčili, aby dýchl, a přístroj naměřil 1,32 promile,“ řekl Právu policista Richard Bracek, který si následně s kolegou Jiřím Šotlíkem vyslechli od řidiče ještě další úplatkářskou nabídku.

"Hoďte to na nějakého cyklistu a nekažte mi večer"

„Když uviděl, kolik nadýchal, tak nabídl 6,5 tisíce s tím, že víc u sebe nemá. Pak prohlásil, že nám dá 50 tisíc korun, které vybere z bankomatu. Prý se nechce zaplétat s policií a chce si užít večer. Ještě navrhoval, ať ten alkohol svedeme na nějakého cyklistu, kterého budeme kontrolovat,“ dodal Bracek.

Opilý řidič nabízel policistům 50 tisícVideo: Policie ČR

Policisté ale pro podobné nabídky neměli pochopení, opilec za volantem putoval na odběr krve a následně skončil v policejní cele. Za řízení v opilosti mu hrozí zákaz řízení, tučná pokuta a až rok za mřížemi, ovšem za podplácení může skončit za katrem až na šest let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám