Hlavní obsah

Dělníka při opravě nakladače rozdrtila uvolněná radlice

Právo, pem
Žulová (Jesenicko)

Tragický úraz v Žulové na Jesenicku nepřežil 47letý muž. V pondělí opravoval hydrauliku na radlici nakladače, ta se však náhle uvolnila a přimáčkla ho k zemi. Muž z Jesenicka utrpěl mnohačetná zranění, kterým při transportu do nemocnice podlehl.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Tragickou nehodu 47letý dělník nepřežil.

Článek

Muže museli vyprostit přivolaní hasiči. "Muž v té době již nejevil známky života. Pomocí hydraulického zařízení jsme ho vyprostili a poté ihned resuscitovali do příjezdu záchranářů. Po několika minutách se podařilo zraněného přivést k životu," informoval Právo mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Na pomoc poté přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby v Olomouci. "Muž v průběhu transportu opět zkolaboval a oživit se ho již nepodařilo. Jeho zranění byla mnohočetná a zejména hrudníku a břicha i fatální," řekl k tomu mluvčí krajské záchranky Jan Weinberg.

Případem se už zabývá policie. "Prověřujeme všechny okolnosti neštěstí, ale jakékoliv závěry by byly v této chvíli předčasné. Říct nyní mohu jen to, že šlo o pracovní úraz,“ řekla Právu mluvčí jesenických policistů Tereza Neubauerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám