Hlavní obsah

Hanět Spartu se muži nevyplatilo, skončil zmlácený na chodníku

Právo, Ludmila Žlábková
Náchod

Pouze v nátělníku a ponožkách se v sobotu včer v Náchodě na chodníku probral sedmadvacetiletý fotbalový fanoušek z Polska. Byl dezorientovaný a bylo zřejmé, že ho někdo zmlátil.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mladíka zpozorovala policejní hlídka a odvedla ho na policejní oddělení, kde mu policisté nejprve půjčili něco na sebe. Ukázalo se, že cizinec je fotbalový fanoušek z nedaleké Kudowy Zdróje, který v Náchodě s přáteli, fandy spřátelených klubů, popíjel alkohol. Při cestě z restaurace, v podnapilém stavu, začal vykřikovat hanlivá hesla o fotbalovém klubu rivalů na skupinku cizích osob. Přitom vyzdvihoval svůj oblíbený český a polský fotbalový klub.

Skupině asi deseti osob se však jeho volání 'Ať žije Slavia Praha, Slask Wroclav, jebat Spartu Praha!', zjevně dotklo a část ze skupiny jej začal honit,“ uvedla k incidentu mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Chvíli se mladému muži dařilo utíkat, pak zakopl o hromadu suti a upadl, přitom inkasoval několik kopanců. Zvedl se, dal se opět na útěk, ale znovu upadl. Jak mladík vypověděl, následovaly další kopance a pak si již nic nepamatuje, jen to, že se probudil na chodníku jen v nátělníku a v ponožkách. Vedle sebe měl položenou svojí kšiltovku, jinak nic.

Policisté případ zaevidovali a prošetřují jako přečin výtržnictví a krádeže, útočníkům hrozí až dvouleté vězení nebo peněžitý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám