Hlavní obsah

Muž svařoval podvozek favorita, shořela celá garáž

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loučka

Nedbalost při práci s otevřeným plamenem byla příčinou rozsáhlého požáru dílny, garáže a opravovaného osobního auta, který v sobotu likvidovali hasiči v Loučce na Vsetínsku. Při požáru nikdo nebyl zraněn, škoda dosáhla 250 tisíc korun, zásahem se podařilo uchránit další majetek zhruba za 1,5 miliónu korun.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Majitel prováděl v garáži opravu vozidla Škoda Favorit, na kterém svářecí soupravou repasoval spodní část. Při práci s plamenem hořáku došlo k prohoření podlahy a k zapálení textilií. Při svařování byl pod vozidlem, když zaznamenal kouř a následně i požár. Zachránil se útěkem a při opouštění dílny stačil ještě vytáhnout svářecí soupravu i tlakové láhve s plyny. Požár se velmi rychle rozšířil z opravovaného auta na garáž a počáteční snaha o hašení byla marná,“ informoval Právo v sobotu mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Prioritou hasičů po jejich příjezdu na místo bylo podle něj zabránit dalšímu rozšíření požáru do okolí nebo na nedaleké domy. Samostatně stojící garáž s přístavkem byla již značně poškozena. „Plameny se nám podařilo lokalizovat poměrně rychle, ale celková likvidace požáru zabrala asi dvě hodiny,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám