Hlavní obsah

Pitr se rozhodl, že se vrátí do Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kontroverzní podnikatel Tomáš Pitr se rozhodl vrátit se do České republiky. Na dotaz Práva to v pátek potvrdil Pitrův český advokát Jan Křivánek. Pitr je nyní držen ve vazbě ve Švýcarsku. Do zahraničí uprchl před pěti lety, aby se vyhnul pětiletému vězení za daňové delikty z 90. let.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Pitr

Článek

Pitr vzal zpět žádost o švýcarský azyl, informoval v pátek server Idnes. Soudy ve Švýcarsku už dříve rozhodly o přípustnosti Pitrova vydání do ČR. Žádost o azyl byla fakticky poslední překážkou, která bránila jeho vydání.

"Pan Pitr od léta loňského roku průběžně hodnotil stav projednávání jeho věci a jeho úroveň a nabyl přesvědčení, že v jeho procesu začala být plně respektována jeho práva na spravedlivý proces," řekl serveru Křivánek.

Poslední rok a půl strávil Pitr ve švýcarském vězení po svém zatčení v alpském Svatém Mořici. Pražský městský soud loni v listopadu povolil obnovu jeho procesu. Pokud by odvolací vrchní soud měl stejný názor, Pitr by přestal být v pozici odsouzeného.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám