Hlavní obsah

Ze Slovenska si vezli léky, pervitin a toluen. Hrozí jim pět let vězení

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Dobrý odhad prokázali ve čtvrtek celníci hlídkující nedaleko Lanžhotu na Břeclavsku. Ke kontrole vytipovali projíždějící Škodu Felicii, v níž objevili drogy a léky na jejich výrobu.

Celníci odhalují drogy a léky ve vozidleVideo: Celní správa ČR

 
Článek

Osádku vozu tvořili dva Češi, kteří tvrdili, že ze Slovenska nepřivážejí alkohol, cigarety, drogy nebo snad zbraně. Celníci se přesto pustili do důkladné prohlídky automobilu.

V kapse u řidiče objevili tři zatavené stříkačky s pervitinem. Řidič nicméně tvrdil, že stříkačky mu nepatří, prý je pouze převážel pro jinou osobu.

Pod koberečky u zadních sedadel celníci našli kožený vak, který obsahoval čtyři krabičky od léku Nurofen a 1336 tablet tohoto léku. Muži popřeli, že by o lécích věděli.

Foto: Celní správa ČR

Nalezené léky a drogy ve vozidle.

"V zavazadlovém prostoru vozu celníci našli pět litrových lahví toluenu údajně určených na čištění motorů a zahradního nářadí,“ prohlásila mluvčí jihomoravských celníků Lada Temňáková. Dodala, že oba muži jsou podezřelí z nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za což jim hrozí až 5 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám