Hlavní obsah

Policista, který požadoval úplatek, dostal podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Tříletý podmíněný trest se zkušební dobou 3,5 roku udělil ve čtvrtek novojičínský okresní soud policistovi, který si podle obžaloby vymyslel přestupek a pak po řidiči požadoval úplatek 5000 korun. Odsouzený muž u policie už nepracuje. Navíc musí zaplatit i peněžitý trest 20.000 korun.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Rozsudek ještě není pravomocný. Obžalovaný k soudu nepřišel a žádal o jednání ve své nepřítomnosti. Státní zástupce Alois Dlouhý si ponechal lhůtu na rozmyšlenou. "Bývalý policista se během vyšetřování přiznal. Tvrdil ale, že mu řidič úplatek sám nabídl. To se ale neprokázalo. Podle obžaloby byl iniciátorem všeho právě bývalý policista," řekl Dlouhý.

Loni v listopadu z korupce usvědčený muž zastavil na Novojičínsku při dopravní kontrole řidiče. "Tvrdil mu, že jel rychle, že má k dispozici záznam z radaru. Podle něj měl jet 136 kilometrů v hodině. Žádný záznam ale neexistuje," řekl Dlouhý.

Policista pak prý požádal o 5000 korun. Peníze si chtěl převzít na toaletě jedné čerpací stanice. Tam se také následující den potkali. Řidič už ale na sobě měl instalované odposlouchávací zařízení a spolupracoval s inspekcí ministerstva vnitra.

"Nahrávka jednoznačně odsouzeného usvědčuje z korupčního jednání. Ještě tři minuty po předání peněz policista opakovaně řidiče žádal, aby nikomu nic neříkal. Sliboval, že řidiči pomůže i v budoucnosti," doplnil žalobce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám