Hlavní obsah

Opilý syn s 3,19 promile křičel na otce vulgarity a napadl ho

Právo,
Hradec Králové

Až dvacet tisíc korun možná zaplatí jako pokutu třicetiletý muž z Hradce Králové, který v úterý nejprve slovně a pak i fyzicky napadl v rodinném domě svého dvaašedesátiletého otce. Ještě nebyla ani jedna hodina odpoledne a nezdárný syn už měl v dechu 3,19 promile alkoholu. Proto ho přivolaní policisté odvezli na záchytku k vystřízlivění.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Podnapilý syn začal otci slovně nadávat, že je kretén, a později proti němu namířil pěstí. Nakonec otce povalil na pohovku. Jelikož měl otec strach, aby ho syn nevyprovokoval k útoku, odešel na balkón a mobilním telefonem zavolal policii,“ popsala incident policejní mluvčí Anna Pešavová.

Podle rodičů, se kterými jejich potomek žije ve společné domácnosti, ten den doma již od rána popíjel krabicové víno. Podle nich jejich nezaměstnaný syn pije alkohol ve velké míře, údajně je alkoholik.

„Mladý muž policistům uvedl, že je možné, že na otce křičel nějaká vulgární slova, ale jaká, to si již nepamatuje. Zda svého otce nějakým způsobem napadl fyzicky, si již také nevzpomíná, ale připouští, že je to možné. Prý si celou událost kvůli požitému alkoholu moc nevybavuje,“ doplnila Pešavová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám