Hlavní obsah

Muž se v Krkonoších zřítil z lanovky, zřejmě kvůli epileptickému záchvatu

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špindlerův Mlýn

Epileptický záchvat byl ve čtvrtek dopoledne zřejmě příčinou bezvědomí a pádu lyžaře z lanové dráhy Hromovka ve Špindlerově Mlýně. Během cesty lanovkou u muže došlo k náhlé změně zdravotního stavu, následoval záchvat a pád z výšky asi čtyř metrů.

Článek

"Naši čtyři záchranáři vyjeli na místo a okamžitě se pustili do vyšetření zraněného. Zjistili, že pravděpodobnou příčinou byl epileptický záchvat a po pádu následovalo cca desetiminutové bezvědomí," uvedl k akci náčelník Horské služby Krkonoše Adolf Klepš.

Záchranáři muže ošetřili, pak jeho zdravotní stav konzultovali s dispečinkem záchranné služby, který povolal vrtulník z Liberce a pro jistotu i sanitní vůz. Mezi tím ke zraněnému muži dorazili i hasiči a policisté, protože hlášení o nehodě bylo podáno na tísňovou linku 112.

Horští záchranáři muže na saních za sněžným skútrem převezli do areálu Svatý Petr, kde přistál vrtulník, který ho transportoval do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám