Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat řidiče, který zabil na přechodu v Hradci dva chlapce

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Návrhem na obžalobu pro podezření z přečinu usmrcení z nedbalosti skončilo policejní vyšetřování čtyřicetiletého řidiče, který loni v listopadu v královéhradecké Habrmanově ulici srazil dva malé chlapce. Ti v tu chvíli spolu s prarodiči přecházeli po přechodu. Obě děti vážným zraněním podlehly.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Místo nehody, kde v listopadu zemřeli dva chlapci.

Článek

"Z průběhu vyšetřování a zejména ze znaleckých posudků z oborů neurologie, psychiatrie, psychologie, dopravy a soudního lékařství jasně vyplývá, že muž je za své jednání plně trestně odpovědný," uvedla mluvčí krajské policie Ivana Ježková. Dodala, že podle znalců řidič neprodělal v okamžiku nehody epileptický záchvat.

Návrh na podání obžaloby zaslala policie na Okresní státní zastupitelství v Hradci Králové ve středu.

K tragické dopravní nehodě došlo v sobotu 19. listopadu. Řidič vozidla Fiat Croma při couvání prudce narazil do dvou malých dětí a dvou dospělých osob, přecházejících přechod pro chodce.

"Řidič se dále s vozidlem pohyboval v prostoru křižovatky a následně vjel na chodník a čelně narazil do domu. Vážně zraněné děti byly převezeny do nemocnice. Žena a muž, kteří je doprovázeli, byli zraněni lehce," popsal tehdy událost mluvčí hradecké policie Jan Čížkovský.

V průběhu vyšetřování nehody vyšlo najevo, že řidič trpí epilepsií. Během rozhodování soudu o vazbě muž novinářům řekl, že děti neviděl a tragédii si nepamatuje, protože měl epileptický záchvat. Jak však nyní ukázaly posudky znalců, v době nehody ho záchvat nepostihl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám