Hlavní obsah

V cukrárně se host pokusil zavraždit svého spolustolovníka

– Olomouc
Právo, Miloslav Hradil

Pokusem o vraždu skončila v neděli kolem druhé hodiny ranní slovní rozepře dvou mužů sedících u jednoho stolu v cukrárně na ulici U Stavu v Olomouci. Policie o případu informovala ve středu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Dva muži se v cukrárně nejprve slovně přeli. Náhle pak třiačtyřicetiletý muž z Olomoucka vyskočil od stolu, vytáhl z kapsy otvírací nůž a zaútočil na třiadvacetiletého spolusedícího. Způsobil mu zranění ohrožující život. Po útoku z místa utekl,“ řekla Právu krajská policejní mluvčí v Olomouci Marta Vlachová.

Zraněný byl podle ní následně převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Pachatele se podařilo dopadnout. Kriminalisté čin nejprve kvalifikovali jako těžké ublížení na zdraví.

„Po prověření všech okolností a vyhodnocení situace byl v úterý skutek překvalifikován na zločin vraždy ve stadiu pokusu,“ dodala policejní mluvčí. Byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby.

V Olomouckém kraji se jedná letos o druhý vražedný útok. Ten první nepřežil 2. března v Prostějově dvaaosmdesátiletý důchodce. Z jeho vraždy už byl obviněn jedenapadesátiletý muž. Loni v Olomouckém kraji kriminalisté vyšetřovali šest vražd, předloni třináct.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám