Hlavní obsah

Kamión v Karlových Varech srazil ženu, řidič to nejspíš ani netuší

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

O velkém štěstí v neštěstí může hovořit 66letá žena, kterou ve středu ráno srazil na přechodu pro chodce ve Frimlově ulici v Karlových Varech - Staré Roli kamión. Žena utrpěla při střetu mnohačetná poranění hlavy, rukou i nohou a také hrudníku, ale je naštěstí mimo ohrožení života.

Foto: Policie ČR

Místo nehody v Karlových Varech

Článek

„Chodkyně přecházela přechod od autobusové zastávky ve směru k obchodnímu domu Penny v době, kdy zde projíždělo nákladní vozidlo tmavomodré barvy, pravděpodobně značky Scania. Na přechodu došlo ke střetu chodkyně s návěsem vozidla,“ popsal nehodu mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

„Žena byla v bezvědomí, ze kterého se nám ji podařilo probrat ještě před příjezdem záchranné služby. Pozitivní v té chvíli bylo, že se na nás začala usmívat,“ uvedl primář ARO v karlovarské nemocnici Zdeněk Kos, který byl svědkem nehody.

„Zraněnou pacientku následně záchranáři převezli na ARO do karlovarské nemocnice, kde se podrobila mnoha vyšetřením, aby lékaři přesně určili rozsah poranění,“ popsala mluvčí karlovarské krajské záchranky Barbora Silná.

Foto: Policie ČR

Místo nehody v Karlových Varech

Podle vedoucího lékaře traumatologie a lékařského náměstka karlovarské nemocnice Josefa Märze utrpěla žena, která shodou okolností pracuje v karlovarské nemocnici jako zdravotní sestra, mnohačetná poranění hlavy, dolních končetin, horní končetiny a poranění hrudníku.

"Její poranění jsou středně vážná, je mimo ohrožení života, ale její léčení si vyžádá několik týdnů,“ upřesnil náměstek karlovarské krajské záchranné služby a vedoucí lékař lůžkové části ARO karlovarské nemocnice Roman Sýkora.

„Policisté žádají svědky nebo přímo řidiče nákladního vozidla, který zde projížděl, aby kontaktovali policisty na lince 158,“ dodal Valenta, podle kterého řidič nákladního vozidla z místa nehody ujel. „Nemusel ale vůbec vědět, že ke střetu došlo, protože k němu došlo až za kabinou kamiónu,“ uzavřel Valenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám