Hlavní obsah

Řidič z Náchoda zavřel dveře autobusu a snažil se znásilnit cestující

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod
Aktualizováno

Náchodští policisté obvinili řidiče linkového autobusu z pokusu o znásilnění a omezování osobní svobody. Hrozí mu za to až pětiletý pobyt za mřížemi. Čin se podle kriminalistů stal na začátku letošního března.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Dvaašedesátiletý muž podle policistů znemožnil na konečné stanici vystoupit jediné pasažérce, 34leté ženě, vystoupit z autobusu. Poodjel s autobusem do vedlejší ulice a ženu zadržoval uvnitř.

„Poté ji zatlačil na sedačky, přes její odpor ji osahával a naléhal na ni, aby s ním měla pohlavní styk. Žena posléze naoko přistoupila na jeho návrh, že s ním bude mít styk a přesvědčila ho, že bude vhodnější najít jiné místo,“ řekla mluvčí policie Eva Prachařová.

Poté, co ji řidič pustil z autobusu, utekla a vše oznámila na policii. Policisté řidiče zadrželi, ten při výslechu připustil, že se o pasažérku zajímal, ale podle jeho slov prý mohla kdykoli odejít.

„Vyšetřovatel muže obvinil ze dvou trestných činů, znásilnění ve stádiu pokusu a omezování osobní svobody, na toto jednání zákon pamatuje až pětiletým trestem odnětí svobody,“ doplnila Prachařová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám