Hlavní obsah

Uprchlík z dětského domova v Jihlavě se zasekl v kontejneru

– Jihlava
Právo, pch

Řešení kuriózního případu zaměstnalo v úterý odpoledne na sídlišti Březinova v Jihlavě záchranářské složky, kterým nakonec zásadní pomocí přispěli pracovníci technických služeb. V kontejneru na elektroodpad totiž zůstal uvězněný nezletilý hoch. Informoval o tom mluvčí Služeb města Jihlavy Martin Málek.

Foto: Služby města Jihlavy

Chlapce museli vysvobodit zaměstnanci městských služeb.

Článek

„Šlo o dva chovance Dětského domova se školou, kteří se rozhodli utéct a prodejem předmětů z kontejneru si chtěli obstarat peníze. Jenže chlapec, který vlezl dovnitř, zřejmě podcenil své rozměry a zabezpečovací mechanizmus už mu nedovolil cestu zpět,“ popsal příčinu lapálie Martin Málek.

Účinnost pojistky proti vloupání si vzápětí ověřili i přivolaní hasiči a záchranka, kteří byli bez speciálního auta s hydraulickým ramenem bezmocní. Přivolaný vůz SMJ celý kontejner zdvihl a nešťastného vězně vytáhli pracovníci technických služeb jedinou možnou cestou – spodem.

Naštěstí se nikomu nic nestalo, což potvrdili po prohlídce chlapce i záchranáři.

Druhý z chlapců solidárně ‚držel s kamarádem basu‘, a tak si oba neúspěšné cestovatele na místě převzal z rukou policie osobně ředitel výchovného zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám