Hlavní obsah

Namísto pervitinového opojení čekají trojlístek výslechy

Právo, miv

Marihuanu na posilněnou a 1 824 tablet léků s obsahem pseudoefedrinu, potřebného k výrobě pervitinu, zajistili v pondělí odpoledne celníci na hranici se Slovenskem. Převážel je trojlístek z Hodonínska.

Foto: Celní správa ČR

V osobním autě muži převáželi marihuanu a léky pro výrobu pervitinu.

Článek

Celníci byli na kontrole na staré silnici z Lanžhota na Břeclavsku do Brodského. V rámci hlídkové služby zastavili auto s hodonínskou registrační značkou.

“Ve vytipovaném voze Mitsubishi Colt cestovali ze Slovenska tři muži. Při kontrole uvedli, že nepřevážejí žádné zboží zatížené spotřební daní, zbraně ani drogy,” popsala začátek případu mluvčí jihomoravských celníků Lada Temňáková.

Celníky jejich jistě upřímná odpověď neuchlácholila a auto zkontrolovali. V batohu na zadním sedadle mimo jiné objevili dvě injekční stříkačky, dva sáčky a dvě krabičky s nějakým rostlinným materiálem. Narkotest jej identifikoval jako marihuanu.

Foto: Celní správa ČR

V osobním autě muži převáželi marihuanu a léky pro výrobu pervitinu

Už to by trojlístku stačilo na problémy, ale pak se ještě celníci podívali do dalšího batohu, zastrčeného na podlaze za sedadlem řidiče. Jeho obsah stál rovněž za pozornost. Ukrýval celkem 1 824 tablet různých léků obsahujících pseudoefedrin, základní látku pro domácí produkci pervitinu.

“Batoh údajně řidič našel ještě na Slovensku,” uvedla mluvčí. Proč si jej vzal, už vysvětlit neuměl. Bude však mít ještě čas a možnost tak učinit, protože případ šetří protidrogová jednotka Celní správy.

Celníci tak zasadili další ránu produkci drog na Hodonínsku. Již před nimi slavili úspěchy i hodonínští kriminalisté, kteří zajistili dva významné výrobce drogy. Ti navíc hlasitě hovoří o zcela volném a neomezeném prodeji léků na Slovensku, kde lékárníkům musí být jasné, že medikamenty slouží výhradně na výrobu drogy. Podle kriminalistů ale s výrobci pervitinu z české strany někteří slovenští lékárníci ochotně spolupracují.

Reklama

Výběr článků

Načítám