Hlavní obsah

Počítačový program umožnil muži sledovat svou bývalou družku

Právo, Miloslav Hradil
Přerov

Svou bývalou třicetiletou družku sledoval delší dobu pomocí počítače o šest let starší muž z Přerova. Zasahoval jí do soukromí mimo jiné tím, že jí kontroloval elektronickou poštu. Využíval k tomu program, který jí do počítače instaloval bez jejího vědomí.

Článek

"Od září loňského roku do současnosti ji takto kontroloval a zasahoval do soukromí. Mladé ženě nahlížel i do jejího mobilního telefonu. V lednu letošního roku žena zjistila, že kontroluje její odeslané a příchozí emaily na soukromé emailové adrese,“ řekla Právu v úterý přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Počátkem března podle ní žena také zjistila, že jí muž několikrát změnil údaje na sociální síti a po přeblokování pokračoval místo ní v konverzaci s jejími známými.

"Dále přišla na to, že má zablokovaný přístup na své další dvě emailové adresy. Kontrolou svého počítače pak zjistila, že má na zařízení nainstalovaný program, který bez jejího vědomí naprogramoval její bývalý druh pravděpodobně v době, kdy spolu ještě žili," uvedla mluvčí.

Muž je podezřelý z trestného činu porušení tajemství dopravovaných zpráv, za které mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám