Hlavní obsah

Karlovarského radního našli mrtvého v garáži. Zřejmě spáchal sebevraždu

Právo, Rudolf Voleman
Karlovy Vary
Aktualizováno

Karlovarský radní Josef Malý (TOP 09) byl v úterý ráno nalezen ve své garáži mrtvý. Příčinou úmrtí byla podle všeho otrava výfukovými plyny. Jeho tělo bylo objeveno krátce před tím, než se mělo uskutečnit jednání karlovarského městského zastupitelstva, kde měla být utvořena nová koalice. V té měl Malý přijít o místo radního.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Pohřební vůz couvá z prostranství před rodinným domem karlovarského radního Josefa Malého (TOP 09) ke garáži.

Článek

„Záchranná služba byla v úterý ráno přivolána k 58letému muži, kterému už ale záchranáři nemohli pomoci. Pravděpodobně se otrávil výfukovými plyny,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské záchranky Barbora Silná.

Podle informací Práva se jedná pravděpodobně o sebevraždu. Malý měl podle dobře informovaného zdroje také pořezaná zápěstí na rukách. Případ ale vyšetřuje policie, na místě byl policejní technik.

Foto: TOP 09

Josef Malý

Měl přijít o post radního, v poslední době nebral telefony

Karlovarský primátor Petr Kulhánek (KOA) v úterý ráno hned na začátku zrušil jednání městského zastupitelstva, kde měla být ustavena nová koalice ve vedení města ve složení Karlovarská občanská alternativa (KOA), TOP 09, ODS a nezávislí z Alternativy a hnutí O co jim jde?! V nové podobě vedení města měl Malý ztratit místo radního.

Kulhánek jen oznámil, že jej manželka Malého informovala o úmrtí radního. Zastupitelé pak drželi minutu ticha a rozešli se domů. Jednání zastupitelstva bylo přeloženo na středu 21. března.

„V posledních dnech nebral kolegům pan Malý telefony,“ uvedl náměstek karlovarského primátora Jiří Klsák (KOA). „Nevím, jestli důvodem mohly být rozepře uvnitř TOP 09,“ dodal Klsák.

Malý se už v pondělí v podvečer nedostavil na karlovarskou radnici, aby jako ostatních dvacet dva členů koalice podepsal koaliční smlouvu a programové prohlášení. „Myslím, že ustavení nové koalice příští týden tato tragická událost neovlivní,“ dodal Klsák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám