Hlavní obsah

V Opavě se zřítil stavební kontejner na tři muže

Právo, Aleš Honus
Opava

Tři lidé byli v pondělí zraněni na staveništi obchodního centra v Opavě. Jeden z nich utrpěl vážné, život ohrožující zranění. Informoval o tom v úterý mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Článek

K trojnásobnému pracovnímu úrazu došlo v odpoledních hodinách. Na dělníky se podle dostupných informací zřítil kontejner na přepravu stavebního materiálu.

„Kovová nádoba zranila několik dělníků. Na pomoc byly vyslány dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci a lékařská skupina rendezvous,“ řekl Humpl. Nejvážnější zranění, a to v oblasti hlavy, utrpěl padesátiletý pracovník, který zůstal po události v bezvědomí.

„Jeho stav byl život ohrožující. Posádka záchranářů u něj provedla život zachraňující úkony, zahájila farmakologickou léčbu a pacienta uložila do vakuové matrace. Poté byl na umělé plicní ventilaci přepraven na heliport v areálu opavské záchranné služby a odtud vrtulníkem transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ uvedl mluvčí.

Druhý muž ve věku 23 let má vážně zraněný hrudník a horní a dolní končetiny. „Byl při vědomí a v době zásahu se záchranáři komunikoval. Po poskytnutí první odborné pomoci na místě jej posádka předala na ortopedické ambulanci nemocnice v Opavě,“ dodal Humpl. Třetí muž ve věku 29 let byl zraněn pouze lehce na ruce, také byl ošetřen v nemocnici.

Událost prověřuje policie, která bude zjišťovat, zda na staveništi byly dodrženy bezpečnostní předpisy a zda za zranění tří dělníků někdo ponese trestní odpovědnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám