Hlavní obsah

Policie zadržela údajného majitele zbraní ze skladu na Zlínsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Policie zadržela údajného majitele zbraní, které byly nalezeny minulý čtvrtek ve skladu v Doubravách na Zlínsku. Krajská policejní mluvčí Jana Bartíková informaci ČTK pocházející z důvěryhodného zdroje nepotvrdila, ale ani nevyvrátila.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Pyrotechnici odjíždějí od rodinného domu v Doubravách na Zlínsku, kde policisté objevili sklad zbraní.

Článek

V objektu byla kromě zbraní nalezena i varna pervitinu. Majitelé domku údajně nemají se skladem zbraní nic společného, přístavek prý zadrženému muži pronajali.

Policisté zde při domovní prohlídce konané kvůli podezření z jiné trestné činnosti nalezli moderní kulomety, samopaly, granáty, protitankové střely i plastické trhaviny. Další podezřelé balíky pyrotechnici raději neotvírali a odvezli je hned na expertizu.

Zbraně skladoval bývalý příslušník cizinecké legie

Podle informací televize Prima měl sklad pronajatý bývalý příslušník cizinecké legie. Zbraně měly údajně být určeny pro prodej do Afriky.

Výbušniny, střelivo a zbraně jsou pravděpodobně nejen české, ale i zahraniční provenience. Policisté případ vyšetřují a nalezené zbraně podrobují expertizám. Bartíková dnes nechtěla k věci uvádět žádné podrobnosti, neodpověděla ani na dotaz, zda-li byl již v kauze někdo obviněn. Muž je zřejmě podezřelý z nedovoleného ozbrojování, za které soud může pachateli uložit až osmileté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám