Hlavní obsah

Cestující se čtyřmi promile alkoholu demoloval nádraží v České Kamenici

Právo, ape
Česká Kamenice

Opilý cestující, který byl vykázán z vlaku, začal v neděli vpodvečer demolovat zařízení místnosti výpravčího na nádraží v České Kamenici na Děčínsku. Pacifikovat ho museli přivolaní policisté, kteří následně muži naměřili přes čtyři promile alkoholu v dechu.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Článek

Policisté nyní případ vyšetřují jako výtržnictví a poškozování cizí věci. Po příjezdu na nádraží zjistila přivolaná policejní hlídka, že dveře do místnosti výpravčího jsou vykopnuté a bez skleněné výplně. „Uvnitř pak nalezli třicetiletého muže, který rozbíjel zařízení služebny. Něco z vybavení již bylo rozházené po místnosti,“ uvedl mluvčí děčínské policie Vojtěch Haňka. Škoda po řádění opilého muže byla předběžně vyčíslena na dvacet tisíc korun.

Na opakované výzvy policistů muž nereagoval a své agresivní chování stupňoval. Podle Haňky došlo i na nadávky a vyhrožování, jednomu z policistů muž dokonce způsobil poranění. Opilce muži zákona následně zpacifikovali. Podle výpovědí svědků si muž nejspíše vyléval vztek za to, že jej strojvedoucí a průvodčí vykázali z vlaku.

Reklama

Výběr článků

Načítám