Hlavní obsah

Zloději ujíždějícímu z Německa na kole spadl řetěz, policisté ho doběhli

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariánské Lázně

Pořádnou smůlu měl pětadvacetiletý zloděj z Mariánskolázeňska, který se vydal krást do Německa. Při cestě zpátky se tamním policistům snažil ujet na kole, ale asi 200 metrů za hranicí, tedy už na území ČR, mu spadl řetěz. Němečtí policisté, kterým v pronásledování zabránila hraniční závora, vyskočili z vozu a lapku doběhli. Po zadržení ho předali českým kolegům.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

ilustrační foto

Článek

Zloději byli podle šéfa tachovských kriminalistů Jana Michalce dva. Tomu druhému se podařilo ujet.

"Do Německa přešli přes bývalý hraniční přechod Pavlův Studenec a pokračovali do městečka Bernau. Tam z garáže odcizili motorovou pilu a další nářadí. Potom si všimli volně odstavených kol, na která nasedli, a vraceli se s lupem zpátky přes přechod pro pěší," upřesnil Michalec.

V tu chvíli už měli zloději v patách německou policejní hlídku, která ale musela s vozidlem zastavit na hranici, kde byla stezka přehrazena závorou. Policisté si ale všimli, že jeden z prchajících mužů náhle zůstal stát a slezl z kola. Tak se za ním rozběhli a zatkli ho.

"Vše proběhlo v souladu s předpisy stanovenými smlouvou o přeshraničí spolupráci, která umožnuje policii pronásledovat pachatele na území cizího státu," uzavřel Michalec.

Reklama

Výběr článků

Načítám