Hlavní obsah

Lupiče, který si vynutil s bombou peníze v ostravské bance, zachytily kamery

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Muže, který ve čtvrtek pod pohrůžkou použití výbušniny přepadl pobočku ČSOB v Ostravě-Zábřehu, zachytily bezpečnostní kamery. Lupič nebyl maskován. Policie nyní žádá svědky, kteří pachatele poznají, aby o tom informovali kriminalisty.

BEZ KOMENTÁŘE: Nervózní lupič si z ostravské banky odnesl statisíceVideo: Policie ČR

 
Článek

Do pobočky banky vstoupil dosud neznámý muž ve čtvrtek po jedenácté hodině dopolední. „Muž pod záminkou zájmu o bankovní službu vyžádal jednání se zaměstnankyní banky, následně se pod pohrůžkou použití nástražného výbušného systému domohl vydání hotovosti v řádech statisíců,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Na místo byli přivolaní pyrotechnici, kteří ale žádnou bombu nenašli. „V průběhu prověřování byl zajištěn poměrně zdařilý obrazový záznam. Žádáme svědky, kteří poznají muže na záznamu, aby nás kontaktovali na lince 158, nebo informace sdělili přímo kriminalistům na telefonu 728 185 651,“ doplnila mluvčí.

Podezřelý muž je vysoký asi 175 centimetrů, podsadité postavy, má tmavé krátké vlasy a na tváři měl několikadenní strniště. „Muž se pravděpodobně v okolí banky pohyboval již v předchozích dnech, i tehdy ho mohli zaregistrovat svědci,“ dodala Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám