Hlavní obsah

Falešní pojišťováci okradli stařenku, zaznamenaly je kamery

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravští kriminalisté pátrají po dvou mužích, kteří koncem ledna pod lstivou nabídkou finančního příspěvku zdravotní pojišťovny okradli 88letou ženu. Policie nyní zveřejnila fotografie a videozáznam podezřelých, které zaznamenala kamera u východu z domu.

Falešné pojišťovací agenty zachytily bezpečnostní kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

Krádež se odehrála v jednom z domů v ulici U parku v Moravské Ostravě 26. ledna před desátou hodinou dopolední.

„Neznámí pachatelé se vydávali za pracovníky zdravotní pojišťovny, která nabízí finanční příspěvek ve výši tisíc korun. S touto smyšlenou historkou se jeden z pachatelů dostal do bytu osmaosmdesátileté ženy. Zde využil nepozornosti poškozené a ze zásuvky stolu odcizil hotovost ve výši 42 tisíc korun,“ uvedl mluvčí ostravské policie Petr Svoboda. Poté z bytu odešel a slíbil, že se za chvíli vrátí. To už ovšem neučinil.

Policie nyní pátrá po dvou mladých mužích ve věku od 20 do 25 let. Jeden z nich měl krátké tmavé vlasy, na sobě měl modré rifle, tmavou zimní bundu s kapucí a obut byl v černých lakýrkách. Druhý muž měl na hlavě baseballovou čepici khaki barvy, oblečen byl v bundě stejné barvy, černých teplácích s bílými pruhy po stranách a na nohou měl černé sportovní boty s bílými doplňky.

„Podle svědků přijeli muži na místo s dalším spolupachatelem, který řídil osobní vozidlo Škoda Felicia červené barvy s opavskou registrační značkou,“ dodal Svoboda.

Policie žádá občany, kteří by mohli k pachateli či samotnému skutku podat jakékoliv informace, aby tak učinili telefonicky na čísle 974 726 854 nebo na bezplatné lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám