Hlavní obsah

Trolejbus v Ostravě narazil do sloupu, osm lidí se zranilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

V Ostravě narazil v neděli odpoledne trolejbus do sloupu. Při nehodě se lehce zranilo sedm cestujících a řidič. Pět z nich bylo převezeno do nemocnice. Na místě zasahovali i hasiči, kteří pomáhali zraněným a přenášeli je do sanitek.

Foto: pro Novinky Barbora Kozáková

V trolejbusu se zranilo několik lidí.

Článek

Nehoda se stala okolo 14:00 nedaleko centra Ostravy na Sokolské třídě. Trolejbus na lince 101 havaroval ze zatím neznámé příčiny, jelo v něm asi 15 lidí.

Mluvčí policie Gabriela Holčáková v průběhu vyšetřování upřesnila, že došlo ke zranění celkem osmi lidí. Prvotní informace přitom hovořily až o deseti zraněných.

"Zranění jednoho z cestujících, muže ve věku 25 let, je charakterizováno jako těžké," doplnila mluvčí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Vyprošťování trolejbusu

Záchranáři ošetřili a následně do nemocnic transportovali pět pacientů. "Jednalo se o tři muže a dvě ženy, a to ve věkovém rozpětí pětadvacet až jednaosmdesát let. Všichni byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života," sdělil mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Vyprošťování trolejbusu

Upozornil, že je možné, že další cestující z místa odešli a následně se nechali ošetřit jinde.

Hasiči na místě nehody museli shodit lampu, protože se po nárazu zlomila a hrozilo, že by spadla. Žádného z cestujících nemuseli vyprošťovat.

"Policejní komisař pravděpodobně zahájí úkony trestního řízení pro přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti," doplnila Holčáková s tím, že vyšetřování je zatím na začátku.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje
Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám