Hlavní obsah

Policie obvinila matku kojence, jehož tělo našla v pátek v lese

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trutnov
Aktualizováno

Policisté obvinili v sobotu čtyřiadvacetiletou matku čtyřměsíčního kojence z obce Radvanice na Trutnovsku, jenž byl nalezen mrtvý. Žena je viněna z těžkého ublížení na zdraví a z týrání svěřené osoby. K činu se doznala v noci na sobotu.

Dům, kde rodina bydlí a místo nálezu v Radvanicích Video: Vladislav Prouza, Právo

 
Článek

Tělo chlapce našli policisté v lese několik set metrů od místa, kde rodina bydlela. Podle všeho leželo v lesním úvozu kousek od cesty, skryté za hradbou kořenů vyvráceného stromu [celá zpráva]

Jak dítě přesně zemřelo, určí až soudní pitva.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Místo nálezu mrtvého dítěte

"Žena je nyní v cele předběžného zadržení a rozhoduje se o jejím vzetí do vazby," řekla mluvčí policie Královéhradeckého kraje Ivana Ježková.

Matka v pátek odpoledne nahlásila, že dítě někdo unesl z kočárku před domem. Policie rozjela pátrání a tělíčko dítěte našla zhruba po třech hodinách. Matka dokonce popsala muže, který měl dítě odvézt v autě.

Místo, kde našli tělo kojenceVideo: Vladislav Prouza, Právo

Manžel zadržené ženy zatím žádnému obvinění nečelí.

Čin vzbudil už v páteční odpoledne vlnu strachu. „Rodiče kvůli prvotním informacím o únosu nepouštěli děti ven a raději je zavřeli doma. Nyní se snad situace uklidní,“ popsala provozovatelka místní restaurace.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Dům v Radvanicích, kde rodina bydlí

Rodiče mrtvého chlapce znají lidé z Radvanic vesměs pouze podle vidění. Matka, která měla kromě chlapce v péči další asi rok a půl staré dítě, přišla do vsi za současným mužem před dvěma lety.

Novorozeného syna chtěla rodina dát k adopci. „Jednoduše ho měla nechat v porodnici. Potom si to snad rozmyslela a přivezla ho domů,“ shodlo se nezávisle na sobě několik obyvatel obce.

Chlapec se přitom v sobotu měl zúčastnit vítání občánků do života. Radvanice ale namísto pěti dětí přivítaly čtyři. „Bylo to spíš smutné než veselé. Oslava tím byla poznamenaná,“ pronesla úřednice radvanické radnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám