Hlavní obsah

Opilý mladík vozil kamaráda po sídlišti na sněžném skútru

– Šumperk
Právo, Miloslav Hradil

Jednadvacetiletý opilý muž z Šumperka vozil ve čtvrtek večer po sídlišti Budovatelů ve Starém Městě na Šumpersku svého kamaráda na sněžném skútru. Ten sebral bez vědomí jeho majitele. Skončil v policejní cele.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Kolem jednadvacáté hodiny oznámil anonym na linku 158, že po sídlišti jezdí dvě osoby na sněžném skútru. Jedna z nich přitom upadla a zůstala ležet na zemi. Policisté z Hanušovic, kteří na místo přijeli, vypátrali sněžný skútr, který už byl odstaven opodál před domem ve Starém Městě. Na něm byli nalezeni dva muži, kteří byli pod vlivem alkoholu,“ řekl Právu v pátek šumperský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Jednadvacetiletý mladík se podle něj během šetření doznal k řízení. Dechová zkouška u něj prokázala 1,2 promile alkoholu. „Následně byl vyzván k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, které odmítl,“ uvedl mluvčí.

Mladík pracuje jako obsluha u lyžařského vleku a sněžný skútr použil bez vědomí majitele. „Muž byl převezen na obvodní oddělení, ze kterého chtěl odejít. Policisté museli použít donucovací prostředky a muže zpacifikovat, následně byl umístěn do policejní cely,“ dodal Bednařík.

Mladík je podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněného užívání cizí věci. Hrozí mu až dva roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám