Hlavní obsah

V Ostravě přepadl lupič banku, vyhrožoval bombou

Právo, ab, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

O peníze požádal ve čtvrtek v pobočce ČSOB v Ostravě-Výškovicích zatím neznámý lupič. Hrozil přitom údajnou bombou. Vylekané pracovnice banky mu vydaly zatím nespecifikovanou částku. Po muži policie pátrá.

BEZ KOMENTÁŘE: Loupež v bance v Ostravě-VýškovicíchVideo: Anna Bortlíčková, Právo

 
Článek

„Neznámý pachatel pod pohrůžkou použití bomby požadoval vydání hotovosti. Při opuštění banky zanechal na místě určitý předmět,“ sdělila ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Co to bylo, nechtěla upřesnit.

„Banka byla uzavřena na několik hodin, doprava v okolí byla odkloněna na více než dvě hodiny,“ doplnila s tím, že na místě zasahovali pyrotechnici i policejní psovod.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Okolí banky po loupeži uzavřeli policisté na několik hodin.

Podle mluvčí ČSOB Pavly Hávové se při přepadení banky nikomu nic nestalo. Kolik si lupič odnesl, nesdělila. Podle České televize vstoupil lupič do místnosti vedení banky, uloupit prý mohl i několik stovek tisíc korun.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Kvůli podezřelému předmětu, který v bance zanechal lupič, zasahoval na místě policejní pyrotechnik.

„Prý tam hledají bombu,“ odpovídali u červenobílé pásky kolemjdoucí lidé z prodejen a provozoven obchodního komplexu, kteří byli po dobu policejního zásahu evakuováni a museli odejít do bezpečné vzdálenosti. Vrátit zpět dovnitř se mohli asi za dvě a půl hodiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám