Hlavní obsah

Po smyku při předjíždění skončila octavie ve stromě, řidič to nepřežil

Právo, Jaroslav Švehla

Řidiči v Libereckém kraji na návrat sněžení často nezareagovali a policisté museli dopoledne řešit řadu dopravních nehod. K tragické nehodě došlo na silnici č. 35 mezi Turnovem a Karlovicemi, kde řidič Škody Octavia narazil do stromu. Na Českolipsku pak převrácený vlek zablokoval silnici č. 35.

Foto: HZS Libereckého kraje, Právo

K tragické nehodě došlo u Sedmihorek

Článek

„Řidič jedoucí směrem od Sedmihorek dostal při předjíždění smyk,“ uvedla mluvčí hasičů v Libereckém kraji Zdeňka Štrauchová s tím, že hasiči muže vytáhli z vozu a ihned začali s oživování, ve kterém pokračovali do příjezdu záchranářů.

„Záchranáři ihned po příjezdu zahájili resuscitaci. Zranění řidiče však byla neslučitelná se životem, takže lékař záchranky bohužel musel konstatovat smrt, sdělila mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenka Markovičová.

Na Českolipsku se bouralo ve Starých Splavech, v Jestřebí a v Pertolticích pod Ralskem. Zřejmě zmrazky na silnici stály také za nehodou na silnici číslo 35 u Chotyně na Liberecku, kde se převrátil vlek kamionu, který převážel tmel. Silnice do Bílého Kostela bude zcela zablokovaná až do odpoledních hodin. Dopravu odklání policisté.

Převrácený vlek kamiónu blokuje silnici č. 35Video: Jaroslav Švehla, Právo

„Silnice prvních tříd jsou holé, zbytky sněhu zůstávají na silnicích nižších tříd, kde provádíme posyp,“ popsal situaci po bílé nadílce Pavel Pospíšil, vedoucí dispečer Krajské správy silnic Libereckého kraje.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový sníh komplikuje dopravu v celé zemi

Čtvrteční ranní sněžení komplikuje dopravu na značné části silnic v České republice. Problémy jsou zejména ve vyšších polohách a na silnicích nižších tříd....

Výběr článků

Načítám