Hlavní obsah

Přerovská policie hledá muže, který se obnažuje před ženami

– Přerov
Právo, Miloslav Hradil

Přerovští policisté hledají muže, který se na různých místech ve městě obnažuje a obtěžuje ženy. Poprvé se takto prezentoval loni v polovině prosince.

Foto: Policie ČR

Portrét hledaného muže

Článek

„Pachatel tehdy ve večerních hodinách oslovil 45letou ženu na chodníku v ulici Budovatelů. Nebylo by na tom nic divného, kdyby neměl stáhnuté kalhoty a v rukou nedržel pohlavní úd. Lákal ženu, ať jde za ním,“ řekla Právu přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Překvapená žena muži pohrozila policií a muž utekl.

Další případy se staly 12. ledna. „K prvnímu incidentu došlo v ulici Purkyňova. Když žena procházela kolem domu, vyskočil ze křoví od půl pasu dolů obnažený muž a v ruce držel pohlavní úd. Neustále se k ženě přibližoval, ta zareagovala velmi rychle a pachateli nastříkala do obličeje pepřový sprej," uvedla Zajícová. Ve stejný den se muž ukázal ještě v ulici Petřivalského, kde se obnažoval před další ženou.

Podle popisu se jedná o muže bílé pleti ve věku okolo 50 let.
mluvčí policie

Do třetice podle policie muž vstoupil v ulici Bratrů Hovůrkových do cesty ženě, která tudy procházela se svojí nezletilou dcerou. „Ve stejný den pachatel ještě obtěžoval dvojici mladých dívek taktéž v ulici Budovatelů. Obě děvčata taktéž lákal, aby šla za ním. Poškozené se daly na útěk,“ uvedla Zajícová.

Je pravděpodobné, že si muž obdobně počínal i na jiných místech, ale ženy to neohlásily. „Podle popisu se jedná o muže bílé pleti ve věku okolo 50 let, asi 170 až 180 centimetrů vysoké, zavalité postavy s vystouplým břichem. V obličeji má výraznější vrásky v okolí úst a očí,“ poznamenala mluvčí.

Policie nabádá ženy, aby v případě jakéhokoliv kontaktu s tímto mužem volaly na bezplatnou linku 158 nebo událost nahlásily na policejní služebně. „Také informace vedoucí ke ztotožnění pachatele je možné sdělit na lince 158,“ dodala Zajícová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám