Hlavní obsah

Spálená těla v Karviné patřila školačce a jejímu příteli, z vraždy obvinili kamaráda

Právo, Pavel Karban
Karviná
Aktualizováno

Z dvojnásobné vraždy 15leté dívky a jejího 23letého přítele z Karviné kriminalisté obvinili 24letého mladíka. Soud rozhodne o tom, zda na muže, který již byl v minulosti odsouzen za násilnou trestnou činnost, bude uvalena vazba. Za zavraždění dvou osob mu hrozí 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Dvě ohořelá lidská těla našli hasiči v neděli ráno po požáru zahradní chatky v Karviné.

Článek

K hrůznému činu došlo v noci na neděli 4. března v Karviné-Hranicích. Skupina mladých lidí měla v restauraci slavit narozeniny později zavražděného mladého muže. Ten se měl po oslavě i se svou mladičkou přítelkyní a o rok starším kamarádem odebrat do zahradní chatky v zahrádkářské osadě.

Nad ránem chatka shořela a uvnitř našli hasiči dvě ohořelá těla. Soudní pitva prokázala, že oba mladí lidé byli v době požáru už po smrti. „Na těle měli bodnořezná poranění,“ informovala krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Přiznal se pod tíhou důkazů

„Byla obviněna jedna osoba, mladý muž, ze zvlášť závažného zločinu vraždy na dvou osobách,“ uvedla Bilíková s tím, že výsledky řízení o vazbě zatím nezná. „Předpokládám ale, že bude do vazby vzat,“ dodala.

Mladík nejprve pár zabil, a aby zahladil stopy, podpálil dřevěnou chatku. „Pod tíhou důkazů se k usmrcení dvojice a následnému zapálení chatky doznal,“ doplnila policejní mluvčí. Co bylo motivem, aby dívku i jejího přítele zavraždil, obviněný zatím neřekl. „To bude otázkou dalšího zkoumání,“ uvedla dozorující státní zástupkyně Brigita Bilíková.

Policie hledá svazek klíčů

Čím mladík vraždil, není jasné, policisté zabavili několik předmětů, které by mohly odpovídat vražednému nástroji. V souvislosti s vyšetřováním pak ještě hledají svazek asi šesti klíčů.

„Jedná se o důležitý předmět související s případem, pokud by kdokoli nalezl poblíž místa činu klíče, prosíme, ať se jich nedotýká a okamžitě kontaktuje policisty na bezplatné lince 158,“ požádala Štětínská o pomoc veřejnost.

K požáru dřevěné zahradní chatky o velikosti 6x6 metrů hasiči vyjeli hasiči v neděli 4. března ve 4.45 hodin. Požár lokalizovali během 15 minut. Při průzkumu požářiště našli dvě ohořelá lidská těla. Plameny chatku zcela zničily, škoda byla vyčíslena na 250 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám