Hlavní obsah

Dva muži spadli v Ostravě ze střechy, jeden se zabil

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Smrt třicetiletého muže a zranění jeho o tři roky mladšího kolegy si vyžádal pracovní úraz, ke kterému došlo ve středu v Ostravě. Případ už vyšetřují kriminalisté jako možné usmrcení z nedbalosti.

Článek

K tragické události došlo krátce před 15.30 na stavbě haly závodu. „Čtyři dělníci prováděli rekonstrukci střešní krytiny. Při odstraňování plechů došlo k pádu jednoho kovového dílu ze střechy,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Se střešním dílem spadli z výšky asi 30 metrů také dva dělníci.

„Mladší z nich se zachytil střešní konstrukce a zůstal viset, starší se zřítil na zem. Při pádu utrpěl poranění, kterým na místě podlehl,“ dodala s tím, že „padající střešní díl pak protrhl jistící síť, umístěnou pod střechou“.

Visícího dělníka sundali hasiči a záchranáři ho převezli na ošetření. Jeho léčení pravděpodobně přesáhne sedm dnů.

Za poslední čtyři dny je to už třetí pracovní úraz na území Ostravy. K prvnímu došlo v neděli 4. března na čerpací stanici v Ostravě, kde exploze zřejmě benzinových výparů vážně zranila svářeče. O den později spadl ve výtahové šachtě z výšky 26 metrů další muž, ten na následky zranění zemřel na místě nehody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám