Hlavní obsah

Mladík si vytiskl 300 falešných pětistovek

Právo, Jiří Růžička
Zlín

Tři stovky falešných pětistovek si vyrobil čtyřiadvacetiletý muž ze Zlínska. Když chtěl rozměnit první z nich, odhalila podvrh servírka v baru v Uherském Brodě.

Foto: Policie ČR

300 falešných pětistovek si vyrobil muž ze Zlínska.

Článek

„Podle svých slov si chtěl vylepšit finanční situaci. Čtyři různé pětistovky naskenoval do počítače a pak vytiskl. Vyrobil celkem 289 kusů nových pětistovek. O víkendu chtěl jednu z nich rovnou rozměnit a získat tak pravé peníze,“ řekla mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR ve Zlíně Jana Bartíková.

Když platil pití za čtyřicet korun, servírka poznala, že jde o falzifikát. Mladík se snažil utéci, zadržela ho ale ochranka a skončil na policii.

„Mladík se u výslechu přiznal a všechny bankovky nám vydal. Šlo údajně o jeho první pokus zhotovit a udat falešné peníze,“ popsal kriminalista František Urbánek. „Dokonce si před samotnou výrobou přečetl několik zpráv na internetu o této problematice, aby se vyhnul případnému stíhání,“ doplnil.

„Počtem padělaných bankovek se pachatel zařadil mezi české rekordmany. Ve Zlínském kraji jsme podobný případ doposud nezaznamenali. Co do počtu je naprosto ojedinělý i v rámci republiky,“ podtrhla Bartíková. Hrozí mu tři až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám