Hlavní obsah

Čtenář Novinek píšící pro rubriku Vaše zprávy z regionů pomohl k dopadení zloděje ze hřbitova

Novinky, Petr Nový
Praha

Ondřej Kořínek, který píše do rubriky Vaše zprávy z regionů, pomohl k dopadení delší dobu hledaného zloděje a podvodníka. V únoru zveřejnil na Novinkách článek o hledaném muži, na základě kterého se policii přihlásila žena, která muže poznala. Díky jejímu svědectví kriminalisté hledaného muže dopadli.

Foto: Policie ČR

Obviněný muž

Článek

„Na základě zveřejnění na serveru Novinky.cz poznala hledaného mladá žena, která kontaktovala tísňovou linku 158 a policisté na základě zjištěných informací muže vyhledali a ten se ke všemu doznal. Ještě jednou moc děkujeme,“ napsala Novinkám mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Vyšetřovatel pak muže obvinil z trestného činu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu hrozí až dvě léta za mřížemi. „Případ budou kriminalisté zpracovávat ve zkráceném přípravném řízení a po provedených úkonech byl obviněný propuštěný na svobodu,“ doplnila mluvčí.

Přečtěte si článek z rubriky Vaše zprávy, který pomohl k dopadení hledaného zloděje:
Žena pečovala o rodinný hrob, mezitím přišla o 21 tisíc

V sobotu 5. listopadu kolem čtvrté hodiny odpoledne pečovala 75letá žena o rodinný hrob v areálu Vinohradského hřbitova a při odchodu zjistila, že přišla o kabelku s osobními věcmi včetně peněženky s platební kartou.

Dva dny poté pak cestující v tramvaji nalezli její kabelku, avšak žena dodatečně zjistila, že neznámý muž v den krádeže vybral z odcizené platební karty v bankomatu na Praze 8 v ulici Střelničná patnáct tisíc korun. Žena tak celkově přišla o jednadvacet tisíc korun.

Ondřej Kořínek patří k pravidelným autorům rubriky Vaše zprávy z regionů. Přispívá zejména zpravodajskými materiály z celé České republiky, věnuje se hlavně bezpečnostním tématům, práci policie, hasičů a záchranářů. Další články tohoto autora si můžete přečíst v rubrice Vaše zprávy.

Reklama

Výběr článků

Načítám