Hlavní obsah

Oheň zcela zničil chatu, ve které spal majitel

Právo, Jiří Růžička
Vsetín

Rozsáhlý požár v noci na středu zcela zničil třípodlažní dřevěnou chatu ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Majitel, který v chatě spal a vzbudil ho kouř, zavolal hasiče. Celý objekt ale lehl popelem.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár chatu zcela zničil.

Článek

Do zasněženého terénu v kopcích ve Velkých Karlovicích byl dojezd hasičů velmi komplikovaný. V neprůjezdném místě museli odstavit své zásahové vozy asi 300 metrů pod hořící chatou. Zbylý úsek museli hasiči prošlapat, a to místy až půlmetrovou vrstvou sněhu.

Foto: HZS Zlínského kraje

"Postupně bylo nataženo vodní vedení, které muselo překonat značné převýšení. V tuto dobu byla chata již zcela pohlcena požárem a část konstrukcí se propadla,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Foto: HZS Zlínského kraje

Záchrana chaty už nebyla možná a po dohodě s majitelem ji nechali hasiči pod dozorem vyhořet. Zabránili alespoň rozšíření požáru do okolí a uhasili hořící stromy v blízkosti požáru. Při události nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Zlínského kraje

„Plameny postupně zničily celodřevěný třípodlažní objekt o rozměru asi 8 x 8 metrů a majiteli byla způsobena škoda za 800 000 korun. Příčina vzniku požáru je v šetření,“ dodal mluvčí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Foto: HZS Zlínského kraje

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám