Hlavní obsah

Zoufalá žena chtěla sama uhasit požár přístřešku, v hadici jí zamrzla voda

Právo, Miloslav Hradil
Samotišky (Olomoucko)

Přístřešek u rodinného domu na okraji obce Samotišky na Olomoucku, v němž bylo uskladněno lešení, zachvátil v úterý dopoledne požár. Zoufalá majitelka chtěla oheň uhasit sama, ale měla v hadici zmrzlou vodu. Hasiče přivolali sousedi.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár zachvátil přístřešek, který sloužil jako skladiště.

Článek

Na místě zasahovaly tři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. „Operační středisko vyslalo na místo z centrální stanice v Olomouci osádky dvou cisternových vozidel, k pomoci také dvě jednotky dobrovolných hasičů z Dolan a Velká Bystřice,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Viditelný černý kouř z velké dálky předznamenal podle něj větší rozsah hoření na místě. „Majitelka se pokusila o hašení zahradní hadicí, leč během chvíle zjistila, že v ní zamrzla voda. Plameny však nabíraly na intenzitě a sousedé duchapřítomně přivolali hasiče. Ti za nasazení několika hasebních proudů lokalizovali požár dřevěného přístřešku na rozměrech zhruba 3 x 7 metrů,“ uvedl mluvčí.

Další hodinu poté podle něj hasiči rozhrabávali požárem zasažený uskladněný materiál, vynášeli ohořelé hliníkové lešení a dřevěné desky. „Zpod stříšky také vytáhli ohořelou propanbutanovou láhev, stavební míchačku a jeden zcela požárem zničený hasicí přístroj,“ konstatoval Hošák s tím, že požářiště předali hasiči po likvidaci i menších ohnisek požáru majiteli krátce před dvanáctou hodinou.

Oheň způsobil škodu, která je předběžně odhadován na 350 tisíc korun. „Co bylo příčinou vzniku požáru, je v současnosti v šetření,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám