Hlavní obsah

Policista vydíral účastníky bitky, chtěl odškodné za údajné zranění bratra

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek
Aktualizováno

Generální inspekce bezpečnostních sborů obvinila v těchto dnech z vydírání policistu sloužícího na oddělení v Písku. Požadoval peníze po účastnících jedné loňské rvačky, při které měl být zraněn jeho bratr.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

„Policista byl obviněn ze spáchání přečinu vydírání. 2. března inspektoři zahájili trestní stíhání proti policistovi Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, Územního odboru Písek,“ řekla mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Poté, co koncem loňského roku došlo k potyčce a vzájemnému fyzickému napadání tří osob, mezi nimiž byl i policistův bratr, požadoval podezřelý policista po účastnících incidentu finanční odškodnění, za údajné bratrovo zranění.

„K zaplacení částky ve výši 35 000 korun je nutil telefonicky i formou SMS zpráv. V případě nezaslání peněz na číslo jeho účtu vyhrožoval policista tím, že všichni budou svědčit proti nim, budou platit statisíce a opakovaně zdůrazňoval, že pokud zaplatí, jsou z toho venku,“ doplnila mluvčí.

Vyšetřování obviněného policisty probíhá na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám