Hlavní obsah

Na Dětské klinice v Olomouci hořelo

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Požár zachvátil v úterý okolo šesté hodiny ranní rozvodnu elektroinstalace v objektu Dětské kliniky olomoucké Fakultní nemocnice. V budově bylo plnou kouře, ale životy malých pacientů ani zdravotnického personálu naštěstí ohrožen nebyly.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár zachvátil rozvodnou skříň elektroinstalace.

Článek

„Hasiči měli informaci o tom, že se kouř valí z rozvodné skříně v suterénu kliniky,“ řekl Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Jednotka byla na místě se třemi cisternovými vozy během necelých pěti minut. „Při důkladném průzkumu v suterénu budovy hasiči nalezli požár na elektroinstalaci rozvodné skříně a provedli velmi rychlou likvidaci pomocí sněhového hasicího přístroje,“ uvedl mluvčí.

Po požáru došlo podle něj k zakouření v budově, které naštěstí nevyžadovalo žádnou evakuaci osob. Hasiči prostory odvětrali pomocí přetlakové ventilace a provedli opětovné překontrolování v suterénu budovy.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár likvidovali v úterý hasiči na Dětské klinice v Olomouci.

„Část budovy je po požáru a odpojení přívodu elektroinstalace mimo provoz. Akutní péče pro pacienty dětské kliniky nebyla narušena. Vzhledem k tomu, že se jedná o dílčí rozvodnou skříň, byla ze strany hasičského záchranného sboru nabídnuta výpomoc zajištěním náhradního zdroje elektrického proudu, a to mobilní elektrocentrálou. Naši nabídku prozatím vedení nemocnice nevyužilo,“ dodal Hošák.

Příčinou vzniku požáru byla podle něj technická závada na elektroinstalaci. Výše škody byla vyčíslena na 100 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám