Hlavní obsah

Podvodnice slibovala lásku, muže obrala o téměř půl miliónu

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Zřejmě láska k 31leté ženě z Ostravy oslepila na konci loňského roku 46letého cizince, který jí pod slibem společné budoucnosti půjčil takřka půl miliónu. Z potencionální partnerky se však vyklubala podvodnice. Tu už kriminalisté obvinili z podvodu a krádeže, za což jí hrozí až pět let vězení.

Foto: Novinky

Článek

S ženou se muž seznámil prostřednictvím internetové seznamky. Hned při první návštěvě v Ostravě se mu žena svěřila se svou tíživou situací a v době od 26. listopadu do 21. prosince vylákala od cizince téměř 433 tisíc korun.

„Peníze měly být určeny na úhradu dlužných plateb a úvěru, přičemž měla muži tvrdit, že prodá byt a zapůjčené peníze vrátí,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková. K vrácení peněz se ale „zlatokopka“ neměla.

V prosinci měla žena navíc muže zabavit při uzamykání auta. Z něj se poté, co pár odešel do restaurace, ztratil iPod, navigace a tašky s věcmi. „Ač měl poškozený krádež zjistit, žena na něj měla apelovat, aby ji neoznamoval,“ sdělila mluvčí s tím, že poškozený podal trestní oznámení na sklonku loňského roku.

„Kriminalisté zjistili, že žena měla pro komunikaci s mužem užít své jméno, příjmení ale měla sousedčino. Sousedku označila za svou matku a partnera, s nímž žila, měla označit za bratra,“ řekla Holčáková na adresu vychytralé podvodnice. Ta vše zapírala, v jejím bytě ale policisté objevili i ztracený iPod. „Žena využila svého práva a odmítla vypovídat,“ doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám