Hlavní obsah

Policisté chytili třetího útočníka z přepadení obchodu v Halámkách

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až u Brna dopadli policisté třetího útočníka z hraničního přechodu v Halámkách. V noci na čtvrtek tam byli po vykradení free shopu zraněni dva policisté a jeden ze zlodějů. V pondělí potvrdila policie, že útočníci byli tři. Pětatřicetiletý muž čelí stejnému obvinění jako jeho komplici a za pokus vraždy mu hrozí až doživotní trest vězení.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Na místě přestřelky v Halámkách nyní pracují policisté.

Článek

„Na základě výslechů a zajištění stop na místě jsme zjistili, že útočníci byli tři. V pátek odpoledne jsme zadrželi třetího muže ve spolupráci s brněnskou policií,“ sdělil Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Dále poznamenal, že byl obviněn z trestného činu vraždy ve stadiu pokusu, stejně jako první dva už dříve dopadení útočníci. „Všichni tři jsou nyní ve vazbě,“ dodal Matzner.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Mapy.cz

Tříčlenná hlídka překvapila trojici zlodějů před třetí hodinou v noci na čtvrtek, když nakládali lup do auta. Rozpoutala se přestřelka, při které utrpěli zranění dva policisté i 37letý zloděj. [celá zpráva]

Jednoho z mužů dopadli rakouští policisté ještě v noci a třetího následující den brněnští policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám