Hlavní obsah

Exploze na ostravské benzínce zatím nemá viníka

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti prověřuje ostravská policie nedělní explozi v areálu čerpací stanice v sousedství obchodního centra Futurum. Při výbuchu byl těžce zraněn 36letý dělník, který svařoval ochranné víko jedné z nádrží.

Foto: Anna Bortlíčková, Právo

Článek

Policie zatím vyslechla padesátiletého kolegu zraněného svářeče a pokračuje ve zjišťování přesných příčin výbuchu. Zatím není jasné, zda za neštěstí může nedbalost svářečů, anebo zda pochybili jiní pracovníci, kteří opomenuli před opravou řádně vyčistit palivové nádrže.

Mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková uvedla, že zatím je jasné jen to, že dva dělníci ve věku 36 a 50 let prováděli svářečské a montážní práce při opravě zásobníků paliva.

„Čerpací stanice nebyla v době rekonstrukce v provozu. Při svařování jednoho z ochranných vík nádrže došlo k zahoření nezjištěné látky či výparů a následné explozi tohoto víka, včetně poklopu. V důsledku exploze byl mladší svářeč odmrštěn do vzdálenosti několika metrů, přičemž došlo i k odtržení kovových částí svářeného zařízení. 36letý muž byl těžce zraněn a hospitalizován,“ uvedla mluvčí.

„Policejní komisař zahájil úkony trestního řízení pro přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Policisté provedli ohledání místa činu, byli povoláni specialisté, pořízena fotodokumentace, byl vyslechnut druhý ze zúčastněných dělníků. Policisté zjišťují příčinu exploze a další fakta,“ shrnula mluvčí v pondělí ráno.

Exploze na čerpací stanici v OstravěVideo: Anna Bortlíčková, Právo

Reklama

Výběr článků

Načítám