Hlavní obsah

Výčepní přišel o živnost, zmlátil muže, který si odskočil do hospody na toaletu

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takovou situaci už snad zažil každý z nás – člověk je v centru města, když se mu začne chtít na záchod. Veřejné toalety nejsou v dohledu, a tak nezbývá než zaskočit do některé z restaurací. Přesně taková věc se přihodila i jednomu muži z Brna, jenže po kýžené úlevě se na něj v jednom z místních lokálů vrhl hospodský, před štamgasty ho zbil a nakonec obral o 20 korun jako údajný poplatek za použití toalet.

Článek

Napadený muž zuřivého hospodského zažaloval a soudce Městského soudu v Brně Michal Kabelík ho odsoudil k peněžitému trestu a navíc k zákazu činnosti v délce 18 měsíců. „Majitel hospody nemá co mlátit hosty,“ okomentoval to Právu Kabelík, který trest vynesl minulý týden. Hospodský navíc musí zbitému muži zaplatit 10 tisíc korun odškodného za způsobené příkoří.

Muž si přitom pro odskočení vyhlédl hospodu, kam občas s přáteli chodíval. Věděl proto, že nemusí projít přes celý lokál, ale že záchody jsou na chodbičce ještě před samotným vstupem do hospody.

Když si ulevil, nahlédl do provozovny, jestli tam náhodou není některý z jeho kamarádů.

V tu chvíli po něm ale skočil majitel hospody a kuchař v jedné osobě a chtěl 20 korun za použití záchodu.

Na to překvapený muž opáčil, že je ochoten zaplatit pět korun. Když se pak otočil k východu, hospodský mu přetáhl bundu přes hlavu a zaskočeného hosta zbil a zkopal za přihlížení několika hostů.

Pod přívalem ran nakonec muž souhlasil se zaplacením 20 korun, na což mu upokojený hospodský vytiskl i doklad.

Hned před hospodou ale napadený zavolal policisty a ti zadokumentovali jeho modřiny a konstatovali, že na záchodku žádné upozornění o dvacetikorunovém poplatku není.

U soudu se pak sice hospodský vytáčel, že si vůbec na nic nepamatuje, ovšem marně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám