Hlavní obsah

Při explozi na čerpací stanici byl v Ostravě těžce zraněn člověk

Právo, ab
Ostrava
Aktualizováno

Jeden člověk byl zraněný při explozi na opravované benzínové stanici v Ostravě - Mariánských Horách, k níž došlo v neděli kolem poledne. Opravovaly se tam podzemní nádrže, přičemž pravděpodobně došlo k explozi nahromaděných výparů, uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster.

Exploze na čerpací stanici v OstravěVideo: Anna Bortlíčková, Právo

 
Článek

Podle mluvčí ostravské policie Gabriely Holčákové byla událost oznámena krátce před 12. hodinou. Zraněn byl 37letý muž, který byl bezprostředně po incidentu převezen do nemocnice.

Při příjezdu záchranářů byl zraněný muž v bezvědomí. „Zasahující lékařka zjistila, že je ohrožený na životě. Prvotní vyšetření ukázalo poranění hlavy, popáleniny druhého až třetího stupně v obličeji a na horních končetinách, stejně jako pravděpodobné popálení dýchacích cest,“ popsal mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Foto: Anna Bortlíčková , Právo

Doplnil, že posádka muže zajistila intubací a připojením k umělé plicní ventilaci, zahájila nitrožilní podávání potřebných léků. Záchranáři pacienta přepravili do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Kvůli opravám nebyla čerpací stanice v provozu. Kriminalisté jsou v tuto chvíli stále na místě, zajišťují stopy, fotodokumentaci a provádějí další úkony.

Foto: Anna Bortlíčková , Právo

„Podle prvotních informací měl 36letý svařovat kovové součásti horní části nádrže, přičemž došlo k explozi. Některé kovové části výbuch rozmetal do vzdálenosti několika metrů či až několika desítek metrů,“ řekla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

„Příčinu exploze, stejně jako další okolnosti události, policisté zjišťují, mimo jiné nás čekají výslechy zúčastněných apod.,“ dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám