Hlavní obsah

Na Frýdecko-Místecku hoří seník

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Janovice
Aktualizováno

Seník hoří v Janovicích na Frýdecko-Místecku. Na místě zasahují profesionální i dobrovolní hasiči. Zásah zřejmě potrvá až do ranních hodin.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Článek

Právu to řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster. Hasiči k požáru seníku vyjeli kolem půl šesté večer. „Jedná se o požár ocelové kolny velké cca 15 x 30 metrů. Když jsme tam přijeli, seník už byl celý zachvácen plameny,“ uvedl. Doplnil, že hasiči šesti jednotek zahájili hašení deseti proudy vody. „Rychlost nasazení proudů byla nezbytná, protože v blízkosti seníku se nachází teletník. Ten se hasičům podařilo uchránit. Nebylo nutné ani vyvádět telata do bezpečí,“ popsal.

Doplnil, že vzhledem k blízkosti zástavby obce od seníku byl vyrozuměn starosta, který informoval obyvatele o možném ohrožení nejbližších domů kouřem od požáru.

„Zřejmě na místě budeme celou noc. Hašení seníků vždy trvá delší dobu, než se to prolije a rozebere,“ řekl Faster. „Vzhledem k velké potřebě vody pro zásah hasiči zajišťují její dodávku na místo pomocí kyvadlové dopravy cisternami,“ doplnil.

Příčinu požáru na místě zjišťují vyšetřovatelé hasičů a policie. „Spolu se zástupcem zemědělského podniku stanovili škodu způsobenou požárem na 500 tisíc korun,“ dodal Faster.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám