Hlavní obsah

Na Svitavsku se pokusil syn zavraždit vlastní matku

Právo, René Chvalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmačtyřicetiletý muž posilněn alkoholem podle policie nožem zaútočil na svou 71letou matku v pronajatém domě na Svitavsku. Podle kriminalistů měl syn svou matku nejprve rdousit a poté se ji pokusil usmrtit nožem. Útoku měla předcházet vzájemná rozepře. Žena vražedný útok přežila jen díky včasnému zásahu lékařů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté z Poličky zadrželi útočníka ve středu, v týž den, kdy měl chtít matku zavraždit. „Muž po zadržení s kriminalisty spolupracoval a svou vinu nepopíral. Jeho jednání měla podle všeho předcházet vzájemná rozepře, při níž měl po posilnění alkoholem svou matku nejprve rdousit a poté se ji pokusit usmrtit pomocí nože,“ řekla Právu v pátek policejní mluvčí Eva Maturová s tím, že pobodaná žena útok svého syna přežila jen díky včasnému zásahu lékařů.

„Kriminalisté obvinili muže ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. V případě uznání viny mu za trestný čin vraždy spáchaný ve stádiu pokusu hrozí až osmnáct let odnětí svobody,“ upřesnila Maturová.

Podle informací Práva nebyl obviněný muž dosud nikdy trestán. Okresní soud v Hradci Králové rozhodl v pátek odpoledne o vazebním stíhání obviněného.

Tento pokus vraždy je již druhým případem, který v Pardubickém kraji nedlouho po sobě řeší kriminalisté. Policisté tento týden obvinili čtyřiačtyřicetiletého recidivistu z vraždy, která se stala 21. února v Moravanech na Pardubicku. Muž měl z minulosti na svém kontě pokus o vraždu, znásilnění a rozsáhlou majetkovou trestnou činnost. V době činu měl vycházku z psychiatrické léčebny, kde absolvoval ochrannou sexuologickou léčbu. Seniorku udusil a oloupil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám