Hlavní obsah

Dálnici D1 zablokoval ve směru na Prahu hořící kamión

Dálnici D1 u Brna zablokoval ve směru na Prahu hořící kamion. Požár vypukl kolem 15:30, když vůz projížděl 197. kilometrem dálnice. Při neštěstí nebyl nikdo zraněn. Na místě zasahují hasiči, kolony stojí v obou směrech. Kdy bude na tomto úseku dálnice obnoven provoz, se zatím neví, uvedla mluvčí policie Petra Vedrová.

Foto: dopravniinfo.cz

Stojící kamión na brněnské dálnici ve směru na Prahu

Článek

Podle dostupných informací byla strůjcem požáru patrně technická závada na kole kamionu. Nejprve od něj stoupal kouř, později oheň pohltil celé nákladní auto převážející sýry. Z vozu šlehaly až desetimetrové plameny. Vrak teď blokuje pravý i levý jízdní pruh.

Policie v kritickém místě odklonila dopravu. Vozidla směřující do Prahy sjíždějí na 201. kilometru D1 a opět se na ni vrací na 196. kilometru. Mluvčí vyzvala řidiče, aby byli v tomto úseku mimořádně opatrní. Způsobené škody zatím nejsou známy.

V opačném směru blokují provoz zvědavci

Provoz na dálnici přitom houstne i v opačném směru na Vyškov. Na vině jsou podle Vedrové řidiči okukující ohořelý kamión.

Doprava v okrajové části Brna, kudy je vedena objízdná trasa ve směru na Prahu, je sice hustá, ale plynulá. "Nelze zatím říci, jak dlouho bude dálnice uzavřená," dodala Vedrová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám