Hlavní obsah

Zloděj okradl lékaře o vybrané regulační poplatky za desítky tisíc

– Tábor
Právo, Jiří Falout

O zdravotnické regulační poplatky za několik desítek tisíc korun připravil lékaře v táborské poliklinice neznámý zloděj. Podle policie se vloupal do osmi tamních ordinací.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Celkem tak i s poškozením dveří napáchal škodu za více než 50 tisíc korun. „Případy krádeží vloupáním do lékařských ordinací za účelem získání finanční hotovosti nejsou  obvyklé. V minulosti jsme šetřili spíše případy krádeží léků s obsahem omamných a psychotropních látek či lékařských tiskopisů, zejména předpisů na léky,“ sdělil táborský policejní mluvčí Miroslav Doubek. Lékaři by si podle něj přesto měli peníze, které od pacientů vyberou, lépe chránit.

Policisté vyčlenili na řešení případu posílený tým, aby pacienti nemuseli dlouho čekat. Na místě byli tři kriminalističtí technici, asistovalo jim několik policistů.

„Vzhledem k příchodům nemocných lidí, kteří potřebovali i akutní ošetření, byl nasazen do akce maximální počet policistů,“ podotkl Doubek. V mnohých ordinacích proto mohli být pacienti ošetřeni bez delšího čekání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám